De isolerende en kostenbesparende werking van rolluiken

De winter is in aantocht. De komende maanden kan het zomaar weer eens écht koud worden. Zoals vorige winter, toen er nog een dik pak sneeuw viel. Dat is nog een extra reden om uw huis te voorzien van rolluiken. Ze werken namelijk isolerend! 

Geluiddempend en verduisterend

Goede rolluiken, zoals onze inbouw-, opbouw- en schuine rolluiken, beschikken over diverse producteigenschappen. Zo zijn ze geluiddempend en perfect verduisterend. Ideaal dus voor lichte zomeravonden, zelfs als de buren nog in de tuin zitten, heeft u geen last van het licht en van het geluid. 

Inbraakvertragend

Een ander voordeel van een goed rolluik is de inbraakvertragende werking. Een inbreker bedenkt zichzelf wel twee keer als hij een huis passeert met kwalitatief goede rolluiken voor de ramen. Het werkt ook nog eens preventief, omdat het zicht op waardevolle spullen die binnen liggen, wordt verhinderd. 

Rolluiken zijn isolerend

Maar, er is nog een belangrijke eigenschap van rolluiken. En die eigenschap komt zowel in de zomer, maar ook in de koude winters goed van pas: rolluiken werken isolerend. In de zomer houden ze de ergste hitte buiten en in de winter weren ze de kou. 

Een goed rolluik bespaart op uw energierekening

Een goed rolluik houdt de lage temperaturen deze winter met gemak buiten de deur. Dat komt doordat de stilstaande lucht tussen het rolluik en het raam een isolatielaag vormt. Deze laag zorgt ervoor dat de kou buiten blijft en de warmte binnen. Er gaat op deze manier dus ook een stuk minder warmte van uw centrale verwarming verloren via het raam. Dat betekent dat het binnen niet alleen comfortabel en warm blijft, het bespaart (zeker in deze tijden met de hoge gasprijzen) ook op uw energierekening. 

Rolluiken laten plaatsen

Bij Jansen Rolluiken zijn we gespecialiseerd in het plaatsen van rolluiken. Heeft u hier vragen over of wenst u van ons een deskundig advies? We denken graag met u mee voor de beste oplossing voor uw woning.