Eindejaarsgesprek met Ferry van de Zandschulp: “We zetten in op verdere groei.”

Ferry van de Zandschulp is samen met zijn vader eigenaar van Zandschulp Zonweringen. Hij blikt terug op 2021 en geeft een doorkijkje naar 2022. Hoe is het afgelopen jaar verlopen en wat zijn de plannen voor het nieuwe jaar? 

Ferry:”Ondanks corona hebben wij hele mooie projecten gedaan en hele mooie cijfers gerealiseerd. Omzettechnisch hebben we zelfs het beste jaar achter de rug dat we tot nu toe gehad hebben. En we zien dat de investeringen die we de afgelopen jaren hebben gedaan zich dubbel en dwars hebben uitbetaald. Qua investeringen moet je dan denken aan het aannemen van extra personeel om de consument sneller van een reactie te kunnen voorzien, verbeteringen aan de showroom, nieuwe bussen en gereedschap voor de medewerkers.”

Efficiënter werken door nieuwe bedrijfsbussen 

Al deze facetten spelen een rol in de omzetgroei. Ferry: “Neem bijvoorbeeld de nieuwe bedrijfsbussen. Omdat we deze in 2020 al hadden aangekocht, konden we in 2021 weer net wat efficiënter werken. Die bussen zijn namelijk helemaal compleet en goed ingericht. Er zitten stopcontacten in voor het opladen van de accu’s, voor al het gereedschap dat we nodig hebben en zelfs een compressor hebben we op accu. Ook zit er een bankschroef in de bus. Vrijwel alles zit erin, dus ook storingen die we onderweg tegenkomen kunnen we vaak direct oplossen. Dat is veel efficiënter werken, want we hoeven niet meer heen en weer te rijden.” 

Semi-overheid en fastfoodketen

2021 was een goed jaar dus, met mooie nieuwe zakelijke klanten, maar ook veel particuliere opdrachten. Het is die diversiteit waar Zandschulp Zonweringen op drijft. Ferry: “We doen veel onderhoud, renovatie en nieuwplaatsingen bij semi-overheid gerelateerde instellingen. Dat zijn mooie, vaak grote klussen. En we komen dit jaar regelmatig bij een grote fastfoodketen. Daar kom je lastig binnen, dus daar ben ik wel trots op. We plaatsen daar bijvoorbeeld serrezonwering, raamdecoratie of overkappingen op de terrassen.” 

Nieuw ICT-systeem voor betere klantgerichtheid

Verder zijn er in 2021 ook personeelsuitbreidingen geweest, er zijn monteurs aangenomen en bijvoorbeeld een vertegenwoordiger. “Maar, de grootste verandering gaan we volgend jaar doormaken: een nieuw ICT systeem. Daarmee kunnen we consument nog beter bedienen. Als een monteur naar de consument toegaat, krijgt deze een bericht over de reistijd. Als afspraken uitlopen, wordt daar ook automatisch een bericht van naar de klant gestuurd.” Een grote stap vooruit in klantgericht werken. “Alles wordt gedigitaliseerd, maar dan ook echt alles. Papier is straks verleden tijd en ieder contactmoment met de klant wordt automatisch gekoppeld aan het klantdossier. Voor een mkb-bedrijf is de manier waarop wij dat gaan doen echt een grote stap.”

Corona geen spelbreker

Corona was in 2021 alomtegenwoordig, maar op de activiteiten van Zandschulp zonwering, Jansen Rolluiken en Möller Oosterbeek heeft het weinig invloed gehad. “Van corona hebben we eigenlijk weinig gemerkt. De manier van werken is iets anders, je houd meer afstand en draagt mondkapjes. Je houdt er wel rekening mee, maar dat is goed te doen.”

Lamellendaken van Corradi

“In 2022 gaan we de lamellendaken van Corradi in het assortiment opnemen. Die worden in januari opgebouwd in de showroom. Ook gaan we kwalitatief wat zwaardere rolluiken in het assortiment opnemen, van een soort waar in Nederland op dit moment slecht aan te komen is. En we gaan met ons productiebedrijf Sheldan de markt op.” 

Op naar meer groei in 2022

En hoe ziet Ferry het komende jaar qua bedrijfsresultaat? “We zetten in op een groei van 25% tot 50%. Maar, dat komt doordat we ons ook echt op wederverkopers gaan richten.” Dat vertaalt zich dus niet één-op-één naar personele groei. Maar, Ferry zoekt nog wel degelijk nieuwe mensen. “Wat het hier zo leuk maakt: we zijn allemaal gelijk. Natuurlijk is er hiërarchie, maar iedereen moet met plezier naar het werk komen. Als er privéproblemen zijn, dan proberen we dat te signaleren en geven we mensen de tijd om dat op te lossen. We zijn een gezellige club, waar echt wel gewerkt moet worden, maar waar ook tijd is om met elkaar te ouwehoeren en een kop koffie te drinken.” 

Ook werken bij Zandschulp?

Wil jij onderdeel zijn van dit ambitieuze, groeiende bedrijf waar een goed teamgevoel en kwaliteit leveren hand in hand gaan? Bekijk onze vacatures